50 مطلب آخر
تخت سوختگی : شانس زنده ماندن بیماران سوختگی + بیمارستانهای غیر استاندارد

در حالیکه در آمریکا 50 درصد بیماران دچار 90 درصد سوختگی جان خود را از دست می دهند در ایران 50 درصد بیماران دچار سوختگی های کمتر یعنی با 63 درصد سوختگی، جان خود را از دست می دهند.......

 سلامت و جان بیماران دچار سوختگی در کشور به دلایل گوناگون از جمله ساختار غیراستاندارد مراکز سوختگی، نبود روش های نوین درمان و تعداد کم پرستاران در معرض تهدید قرار دارد.......
 یکی از نقاط ضعف درمان سوختگی در کشور ، ساختار غیراستاندارد مراکز سوختگی است بطور مثال بیمارستان مطهری ، 52 سال قبل برای 30 بیمار ساخته شده است اما اکنون با همان ساختار فیزیکی به 120 بیمار ارایه خدمت می کند........
طبق بخشنامه وزارت بهداشت به ازای هر دو بیمار سوختگی به سه پرستار نیاز است که با محاسبه نوبت های پرستاری به ازای هر بیمار در شبانه روز به چهار پرستار و یک کمک بهیار نیاز است اما در حال حاضر در بخش های معمولی بیمارستان مطهری  به ازای هر هفت تا 10 بیمار ، یک پرستار و در بخش مراقبت های ویژه ICU به ازای هر دو بیمار، یک پرستار وجود دارد..........
 شعله و آتش عامل 45 درصد سوختگی‌ها، مایعات داغ 30 درصد، تماس با اجسام داغ 10 درصد، سوختگی الکتریکی 4 درصد و سوختگی با مواد شیمیایی 3 درصد سوختگی‌ها را تشکیل می‌دهد........

سالانه 15 هزار نفر در اثر سوختگی در بیمارستان های کشور بستری می شوند، و طی 10 سال اخیر، بطور متوسط سالانه سه هزار نفر براثر سوختگی جان خود را از دست داده اند........

همچنین سالانه بیش از 200 هزار مورد سوختگی به صورت سرپایی به مراکز سوختگی مراجعه می کنند...........
 درحالیکه در دنیا موارد سوختگی زنان بیشتر از مردان است اما 54 درصد موارد سوختگی در کشور مربوط به مردان و 46 درصد مربوط به زنان است........
 متوسط هزینه درمان بیماران سوختگی در بیمارستان های دولتی  به ازای هر یک درصد سوختگی دو میلیون و 400 هزار تومان است که 10 درصد این مبلغ را باید بیماران بپردازند..........
متوسط هزینه درمان بیماران سوختگی در بیمارستان های خصوصی بین دو تا چهار میلیون تومان است به آن معنا که فردی با 30 درصد سوختگی باید بیش از 60 میلیون تومان، هزینه بپردازد..........
 10 قطب (بیمارستان مجهز تک تخصصی مرجع) سوختگی و 45 مرکز درمان سوختگی در کشور وجود دارد که قطب سوختگی تهران بیمارستان شهید مطهری و دو مرکز درمانی آن مراکز درمانی چمران و یافت آباد است...........
درمان سوختگی یک تا ۲ سال طول می‌کشد. در اکثر موارد فقط با یک پماد ساده درمان کامل نمی‌شود. در مورد کودکان نیز حتی با ۱۰ درصد سوختگی نیز باید بیمار به بیمارستان فوق تخصصی سوختگی ارجاع شود..........

تحلیل ما

متن کامل

 

 

شانس زنده ماندن بیماران سوختگی در ایران کم است

مدیر پرستاری بیمارستان شهید مطهری گفت: در حالیکه در آمریکا 50 درصد بیماران دچار 90 درصد سوختگی جان خود را از دست می دهند در ایران 50 درصد بیماران دچار سوختگی های کمتر یعنی با 63 درصد سوختگی، جان خود را از دست می دهند.

دکتر ˈشیده گنجه ایˈ  افزود: سلامت و جان بیماران دچار سوختگی در کشور به دلایل گوناگون از جمله ساختار غیراستاندارد مراکز سوختگی، نبود روش های نوین درمان و تعداد کم پرستاران در معرض تهدید قرار دارد.
وی ادامه داد: ساختار فیزیکی در استاندارد مراقبت بیمار از اهمیت ویژه ای برخوردار است بطور مثال هر اتاق بیمار دچار سوختگی باید از بیماران دیگر جدا باشد چراکه بیماران به دلیل سوختگی، پوست خود را از دست داده و مستعد ابتلا به بیماری های عفونی هستند.
به گفته مدیر پرستاری بیمارستان شهید مطهری، ساختار فیزیکی استاندارد و میزان انتقال عفونت به بیماران و مرگ و میر آنان را تا 50 درصد کاهش می دهد.
گنجه ای گفت: یکی از نقاط ضعف درمان سوختگی در کشور ، ساختار غیراستاندارد مراکز سوختگی است بطور مثال بیمارستان مطهری ، 52 سال قبل برای 30 بیمار ساخته شده است اما اکنون با همان ساختار فیزیکی به 120 بیمار ارایه خدمت می کند.
وی یادآور شد این بیمارستان سیستم ایزولاسیون (جداسازی) ندارد و فقط دارای یک BICU (اتاق مراقبت های ویژه سوختگی) و دو اتاق پانسمان برای همه بیماران بوده و در یک اتاق نیز چهار تا پنج بیمار بستری می شوند.
مدیر پرستاری بیمارستان شهید مطهری اظهار داشت:استفاده از روش های نوین درمان سوختگی در دنیا رایج است اما این خدمات در ایران به دلیل گران قیمت بودن مواد مورد استفاده آن مانند پانسمان یا پوست مصنوعی، در دسترس نیست.
گنجه ای گفت: پوست مصنوعی ، بیمار را تا یک ماه از جراحی بی نیاز می کند و نیاز به بانک پوست داریم؛ در آمریکا در همان اورژانس برای پوشش روی پوست بیماران ، اقدام می شود چراکه پوست بدن بیماران سوخته به دلیل از دست دادن آب و الکترولیت ، خشک شده و مستعد ابتلا به عفونت است و اگر بیماری مبتلا به عفونت شود، درمان او دشوار است.
وی تاکید کرد سیستم های جدید پوشش پوست بیماران را نداریم و بیماران به سرعت به بیماری های عفونی مبتلا شده و جان خود را از دست می دهند.
مدیر پرستاری بیمارستان شهید مطهری در ادامه به کمبود پرستار در مراکز درمان سوختگی اشاره کرد و گفت: طبق بخشنامه وزارت بهداشت به ازای هر دو بیمار سوختگی به سه پرستار نیاز است که با محاسبه نوبت های پرستاری به ازای هر بیمار در شبانه روز به چهار پرستار و یک کمک بهیار نیاز است اما در حال حاضر در بخش های معمولی به ازای هر هفت تا 10 بیمار ، یک پرستار و در بخش مراقبت های ویژه ICU به ازای هر دو بیمار، یک پرستار وجود دارد.
گنجه ای افزود: براساس قانون بهره وری، پرستاران بخش های سوختگی از مزایایی مانند یک ماه مرخصی و اضافه کار بیشتر برخوردار هستند اما عملا نمی توانیم این امتیازات را برای آنان اعمال کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به خودسوزی اشاره کرد و گفت: در کشورهای دیگر برای خودکشی بیشتر از قرص استفاده می شود اما در کشور ما میزان خودسوزی ، بالا است.
گنجه ای با اشاره به برگزاری دومین همایش ملی سوختگی در 15 و 16 اسفندماه جاری ، افزود: 22 سخنرانی در زمینه پرستاری در این همایش ارایه و کارگاه ˈساختار فیزیکی و تجهیزات و نیروی انسانی استاندارد در سوختگیˈ نیز برگزار خواهد شد.

 

بیمارستان‌های غیر استاندارد عامل افزایش مرگ بیماران سوختگی

مدیر گروه پرستاری بیمارستان سوختگی شهید مطهری گفت: بیماران سوختگی به دلیل عفونت‌های خاص باید در اتاق‌های جداگانه نگهداری شوند در حالی که به دلیل ساختار فیزیکی نامناسب در هر اتاق 4 تا 5 بیمار سوختگی نگهداری می‌کنیم.

شیده گنجه‌ای  در نشست خبری دومین همایش ملی سوختگی با اشاره به جایگاه پرستاری در مراقبت‌های سوختگی خاطرنشان کرد: در کنگره امسال 22 سخنرانی پرستاری در سالن جداگانه برای پرستاران حوزه سوختگی ارائه خواهد شد.

وی ساختار فیزیکی و تجهیزات استاندارد را یکی از مسائل تأثیرگذار در ارائه خدمات درمانی به بیماران سوختگی عنوان کرد و گفت: در رشته‌های دیگر تخصصی درمانی شاید بتوان چند بیمار را در یک اتاق بستری کرد اما در سوختگی باید جداسازی و ایزوله کردن بیمار رعایت شود.

گنجه‌ای با تأکید بر اینکه بیمار هنگام سوختگی سیستم حفاظتی پوست خود را از دست می‌دهد گفت: به همین دلیل بیماران سوختگی عفونت‌های خاص خود را دارند که اگر جداسازی آنها رعایت نشود انتقال عفونت به راحتی رخ می‌دهد که سبب افزایش مرگ و میر بیماران سوختگی می‌شود.

مدیر گروه پرستاری بیمارستان سوختگی شهید مطهری خاطرنشان کرد: در آمریکا بر اساس آخرین اطلاعات موجود بیمارانی که تا 90 درصد می‌سوزند 50 درصد فوت می‌کنند و 50 درصد زنده می‌مانند در حالی که این رقم در ایران متفاوت است و نیمی از بیمارانی که تا 63 درصد می‌سوزند می‌میرند.

وی مناسب نبودن ساختار فیزیکی و غیر استاندارد را در بیمارستان‌های سوختگی کشور به عنوان یکی از نقاط ضعف مطرح اعلام کرد و گفت: بیمارستان سوختگی شهید مطهری در سال 52 برای ارائه خدمات به 30 بیمار سوختگی ساخته شده اما امروز به 120 بیمار خدمات می‌دهد و باید در هر اتاقی 4 تا 5 بیمار را نگه داشت و فقط 2 اتاق پانسمان در کل بخش وجود دارد در حالی که بیمار نباید از اتاقش بیرون آورده شود.

وی روش‌های نوین درمان سوختگی را در کاهش مرگ و میر و بهبود بیماران سوختگی بسیار مؤثر برشمرد و تصریح کرد: پانسمان‌های نوین، پوست‌های مصنوعی که ممکن است بیمار را از جراحی‌های مکرر باز دارد و ایجاد بانک کشت پوست از روش‌های درمانی مؤثر در سوختگی است که ما به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای از آن محرومیم.

گنجه‌ای ادامه داد: وقتی فردی دچار سوختگی می‌شود آب و الکترولیت بدن را از دست می‌دهد و بدن به سرعت خشک می‌شود که بسیار مستعد عفونت است و ما به دلیل عدم دسترسی به سیستم‌های نوین به سرعت بیمارانمان عفونی می‌شوند و به سمت مرگ و میر می‌روند.

مدیرگروه پرستاری بیمارستان سوختگی شهید مطهری کمبود نیروی پرستار را در ارائه خدمات به بیماران سوختگی را یکی از دیگر از مشکلات پیش رو عنوان کرد و گفت: طبق بخشنامه وزارت بهداشت باید به ازای هر دو بیمار سوختگی 3 پرستار به کار گرفته شود و به ازای هر بیمار در یک شبانه‌روز 4 پرستار نیاز است این در حالی است که پرستاران ما در بخش‌های عادی به 7 تا 10 بیمار رسیدگی می‌کنند و در بخش مراقبت‌های ویژه به ازای هر دو بیمار یک پرستار فعالیت می‌کند.

گنجه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چه مزایایی برای پرستاران بخش سوختگی به دلیل شرایط خطرناک در نظر گرفته شده گفت: در قانون ارتقای بهره‌وری پرستاران بخش سوختگی و روانی یک ماه مرخصی اضافه‌تر نسبت به سایر پرستاران بخش‌های دیگر دارند و در هفته باید دو ساعت کمتر کار کنند در حالی که به دلیل کمبود نیروی پرستاری این اتفاق نمی‌افتد و مجبوریم به آنها اضافه کار اجباری بدهیم.

به گفته مدیرگروه پرستاری بیمارستان سوختگی شهید مطهری اکنون 80 پرستار سوختگی در بیمارستان شهید مطهری فعال هستند در حالی که باید 140 تا 150 پرستار به کار گرفته شوند.

در ادامه این نشست سعید نمازی، مدیربخش آموزش پرستاری بیمارستان شهید مطهری گفت: سالانه 15 هزار مراجعه سرپایی حاد در این بیمارستان داریم که بین 1300 تا 1500 نفر آنها بستری می‌شوند.

وی ادامه داد: 54 درصد سوختگی‌ها مربوط به مردان و 46 درصد در بین خانم‌ها دیده می‌شود. خودسوزی در زنان بیشتر دیده می‌شود و علت اغلب سوختگی‌ها در مردان غیرعمدی است.

به گفته نمازی شعله و آتش عامل 45 درصد سوختگی‌ها، مایعات داغ 30 درصد، تماس با اجسام داغ 10 درصد، سوختگی الکتریکی 4 درصد و سوختگی با مواد شیمیایی 3 درصد سوختگی‌ها را تشکیل می‌دهد.

وی تصریح کرد: از صدا و سیما انتظار داریم همان طور که برای کاهش مصرف برق هر روز تبلیغاتی را پخش می‌کنند برای پیشگیری از سوختگی هم برنامه بیشتری را پیش رو داشته باشند.



سالانه سه هزار نفر در کشور براثر سوختگی جان خود را از دست می دهند

کارشناس علمی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه سالانه 15 هزار نفر در اثر سوختگی در بیمارستان های کشور بستری می شوند، اعلام کرد: طی 10 سال اخیر، بطور متوسط سالانه سه هزار نفر براثر سوختگی جان خود را از دست داده اند.

دکتر ˈمحمدرضا مبینˈ  افزود:همچنین سالانه بیش از 200 هزار مورد سوختگی به صورت سرپایی به مراکز سوختگی مراجعه می کنند.

وی اظهار داشت: بیشترین موارد مکان های سوختگی در کشور مربوط به منازل (به ویژه در و آشپزخانه ها) است.
مبین گفت: اغلب موارد سوختگی در زنان و 84 درصد موارد سوختگی کودکان در منازل اتفاق می افتد درحالیکه موارد سوختگی مردان در خارج از محیط خانه و در محل کار و موارد سوختگی سالمندان نیز در حمام و سپس در آشپزخانه رخ می دهد.
کارشناس علمی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد موارد سوختگی غیرعمدی بیشتر در مردان شیوع دارد اما خودسوزی ها در زنان ، شایع تر است.
به گفته مبین ، درحالیکه در دنیا موارد سوختگی زنان بیشتر از مردان است اما 54 درصد موارد سوختگی در کشور مربوط به مردان و 46 درصد مربوط به زنان است.
وی با اشاره به معیار ارزش سلامت بیماران موسوم به LA50 ، گفت: براساس این معیار ، شانس زنده ماندن و سلامت بیماران دچار سوختگی در ایران معادل میزان شانس بیماران در 50 سال قبل اروپا است؛ در هیچ رشته پزشکی تا این اندازه از کشورهای توسعه یافته، عقب نیستیم.
کارشناس علمی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بی توجهی والدین و عدم استاندارد بودن وسایل گرمایشی و پخت و پز را دو عامل مهم در بروز سوختگی ها عنوان کرد.
مبین، متوسط هزینه درمان بیماران سوختگی در بیمارستان های دولتی را به ازای هر یک درصد سوختگی دو میلیون و 400 هزار تومان عنوان کرد که 10 درصد این مبلغ را باید بیماران بپردازند.
به گفته وی، متوسط هزینه درمان بیماران سوختگی در بیمارستان های خصوصی بین دو تا چهار میلیون تومان است به آن معنا که فردی با 30 درصد سوختگی باید بیش از 60 میلیون تومان، هزینه بپردازد.
کارشناس علمی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد 10 قطب (بیمارستان مجهز تک تخصصی مرجع) سوختگی و 45 مرکز درمان سوختگی در کشور وجود دارد که قطب سوختگی تهران بیمارستان شهید مطهری و دو مرکز درمانی آن مراکز درمانی چمران و یافت آباد است.
مبین در ادامه به آمار سوختگی در بیمارستان مطهری اشاره کرد و گفت: این بیمارستان سالانه 15 هزار مراجعه سرپایی و یک هزار و 500 مورد بستری سوختگی حاد دارد که 5/17 درصد آنها جان خود را از دست می دهند.

 

مایعات داغ، شایع‌ترین علت سوختگی در کودکان ایرانی است

سوختگی با مایعات در کشور رتبه نخست سوختگی‌ها در کودکان را به خود اختصاص داده و در مقایسه با کشورهای دیگر سوختگی با مایعات داغ در کشور زیاد است.

دکتر حمیدالله بهادر به بهانه برگزاری دومین همایش ملی سوختگی با بیان خبر فوق اظهار داشت: 75 تا 80 درصد موارد سوختگی در کودکان ناشی از مایعات داغ است. 

وی ادامه داد: از مجموع 200 هزار مورد سوختگی در کشور ، 45 درصد آن مربوط به سوختگی ناشی از شعله و آتش، 30 درصد ناشی از مایعات داغ، 10 درصد ناشی از تماس با اجسام داغ، چهار درصد ناشی از سوختگی‌های الکترونیکی و سه درصد ناشی از سوختگی‌های شیمیایی است.

رییس مدیریت تولید دانش بالینی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مدل سوختگی‌ها در کشور به فاجعه تبدیل شده که زمان عمر از دست رفته، مرگ و میرها و هزینه‌های هنگفتی را به کشور تحمیل می‌کند.

بهادر افزود: یکی از موارد سوختگی در کشور مربوط به سوختگی با کابل برق فشار قوی است در حالی که در تمام جهان، استاندارسازی برای سیم‌کشی برق فشارقوی وجود داشته و باید برای آن حریم تعیین شود.

وی افزود: این درحالی است که گاهی این سیم کشی‌ها در ایران در کمتر از فاصله‌های استاندارد و نزدیک منازل مسکونی، نصب می‌شود. 

رییس مدیریت دانش بالینی مرکز سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به چند مورد سوختگی از جمله سوختگی ناشی از باز کردن چاه فاضلاب با گاز مایع، استفاده از چوب پرده برای برداشتن لباس از روی کابل برق فشار قوی، چسباندن عکس تبلیغاتی روی کابل برق فشار قوی و برق دزدی، گفت: سوختگی‌های ناشی از برق گرفتگی فشار قوی با قطع اندام همراه بوده و فرد را ناتوان می‌کند. 

بهادر با اشاره به عوارض و اختلالات روانی ناشی از سوختگی، افزود: رفتارهای پرخطر مردم مانند نزدیک شدن به کابل‌های فشار قوی باید مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه فرهنگسازی‌های لازم صورت گیرد.

رییس مدیریت تولید دانش بالینی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سوختگی‌های ناشی از خودکشی از جمله مشکلات جامعه است که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.

عضو مرکز تحقیقات سوختگی علوم پزشکی تهران گفت: اگر چه نسبت عفونت ناشی از سوختگی در کشورهای پیشرفته بسیار پایین آمده ولی همچنان در کشورهای رو به توسعه مانند ایران عفونت هنوز حرف اول را در مرگ و میر ناشی از سوختگی می‌زند.

وی پیشگیری را یکی از عوامل تأثیرگذار در کاهش سوختگی عنوان کرد و گفت: پیشگیری در کاهش هزینه‌ها بسیار مؤثر است ولی زمانی این راه جواب می‌دهد که کل جامعه را نسبت به سوختگی حساس کنیم چرا که این امر در عوام فراموش شده است و هیچ کس با واقعیت سوختگی که سلامت را تهدید می‌کند کاملاً آشنا نیست.

وی به نقش رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در جلب افکار عمومی و جامعه پزشکی نسبت به سوختگی اشاره کرد و گفت: جامعه پزشکی از ابتدا خودش را درگیر موضوع سوختگی نکرده و فقط مراکز خاص درمانی مانند بیمارستان شهید مطهری درگیر این مسئله است.

وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار قرار است تا پیام‌هایی را تا به صورت شفاف در زمینه پیشگیری از سوختگی تنظیم کنیم تا بتوانیم باورهای غلط و اشتباهی را که در مورد سوختگی در نزد افراد مختلف وجود دارد از طریق رسانه ملی اصلاح کنیم.

این متخصص عفونی اظهار امیدواری کرد تا در آینده نزدیک با انعقاد تفاهمنامه‌ای با صدا و سیما تمام تحقیقات دانش بنیان در خصوص سوختگی در بانک اطلاعاتی ذخیره شده تا در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه با ترویج فرهنگ شهرنشینی و تغییر الگوی استفاده از وسایل گرمایشی نوع سوختگی نیز تغییر کرده گفت: سال‌ها قبل بخاری‌های نفتی و آب جوش بیشترین میزان سوختگی را تشکیل می‌داد ولی امروزه سوختگی‌های الکتریکی و مایعات داغ بیشترین میزان سوختگی را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته بهادار سوختگی ناشی از برق فشار قوی فاجعه‌بار است چرا که منجر به قطع اندام‌ها و ناتوان شدن افراد می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران استفاده از نابجا از گاز مایع را یکی دیگر از دلایل سوختگی عنوان کرد و گفت: بارها گفته شده که چاه خانه یا لوله‌های فاضلاب را با گاز مایع باز نکنید چرا که منجر به فاجعه و انفجار می‌شود اتفاقی که طی هفته اخیر منجر به مجروح و کشته شدن 4 نفر در منزل مسکونی شد.

وی خاطرنشان کرد: رعایت زیرساخت‌های شهری برای پیشگیری از سوختگی نیز بسیار مؤثر است مثلاً در دنیا گفته می‌شود که باید برای کابل‌های فشار قوی برق 50 متر حریم مشخص تعریف شد اما گاهی شاهدیم که برق فشار قوی از بین شهرها رد می‌شود.

 

درمان سوختگی یک تا ۲ سال طول می‌کشد

 عضو هیئت علمی بیمارستان شهید مطهری گفت: درمان سوختگی یک تا ۲ سال طول می‌کشد. در اکثر موارد فقط با یک پماد ساده درمان کامل نمی‌شود. در مورد کودکان نیز حتی با ۱۰ درصد سوختگی نیز باید بیمار به بیمارستان فوق تخصصی سوختگی ارجاع شود

ترابی در شورای سیاستگذاری سلامت رادیو باموضوع چهارشنبه سوری گفت: عوارض سوختگی می‌تواند ناشی از سهل‌انگاری و بی‌تجربگی افراد باشد.

این جراح عمومی افزود: سوختگی درمان کاملی ندارد پس بهتر است به طور کامل از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

وی تأکید کرد: ما باید آموزش‌های لازم را به افراد بدهیم تا آنها یاد بگیرند چگونه از سوختگی جلوگیری کنند،چرا که به جز سوختگی‌های چهارشنبه سوری ،استفاده نادرست از سماور، پیک‌نیک، بنزین و همچنین اتصالات گاز،ناآشنایی با میدان مغناطیسی و برق فشار قوی می‌تواند عوارض و آسیب‌های جدی وارد سازد.

وی نقش رسانه‌ها را در اطلاع‌رسانی مهم دانست و افزود: چون اغلب طبقات پایین جامعه دچار این حوادث می‌شوند ساخت برنامه‌هایی در جهت اطلاع‌رسانی به عموم مفید خواهد بود.

وی تأکید کرد: در کودکان و افراد سالمند در صورت سوختگی‌های 10درصد نیز باید به مراکز تخصصی سوختگی مراجعه شود و نه به هر درمانگاه و بیمارستانی . 

عضو هیئت علمی بیمارستان شهید مطهری گفت: مسئله مهم دیگر در مبحث سوختگی ،آموزش لازم و ضروری بعد از درمان اولیه است چرا که افراد فکر می‌کنند با یک پماد یا درمان اولیه،دیگر نیازی نیست به پزشک مراجعه کنند اما نمی‌دانند سوختگی بین 1تا2سال فرد را درگیر می‌کند.

این متخصص افزود: عوارض ناشی از اطلاع‌رسانی ناکافی در مورد عوارض سوختگی می‌تواند به افسردگی، از کار افتادگی، انزوای اجتماعی و حتی تغییر شغل بینجامد.

عضو هیئت علمی بیمارستان شهید مطهری درمان کامل سوختگی را در پیشگیری، آموزش و درمان صحیح دانست.

عضو کمیته علمی دومین همایش ملی سوختگی گفت: هزینه درمان به ازای هر یک درصد سوختگی در بخش خصوصی 2 تا 4 میلیون تومان است که برای یک بیمار با ۳۰ درصد سوختگی ۶۰میلیون تومان می‌شود. این رقم در بخش دولتی 2 میلیون و 400 هزار تومان است که ۹۰ درصدش را بیمه‌ها می پردازند

 

هزینه درمان سوختگی در بخش خصوصی حداقل 60 میلیون تومان، در بخش دولتی هیچی

محمدرضا مبین  اظهار داشت: سوختگی همواره یکی از دغدغه‌های جامعه است که با توجه به آثار روانی و جسمانی آن بر سلامت افراد باید به سمت پیشگیری و ترویج فرهنگ مواجه با سوختگی حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه پیشگیری کم هزینه‌ترین راه است افزود: در همین راستا مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال گذشته همایش ملی سوختگی را برای ارائه آخرین راهکارهای درمانی و پژوهشی در زمینه سوختگی برگزار می‌کند.

به گفته این فلوشیپ سوختگی محور اصلی دومین همایش ملی سوختگی پیشگیری و چالش‌های سوختگی، راهکارهای درمانی برای ارتقای سلامت بیماران سوختگی، نقش سلول‌های بنیادی در درمان و نقش جراحی ترمیمی در بیماران سوختگی است.

وی تأکید کرد: در همین راستا سعی شده تا مقالاتی که در این همایش ارائه می‌شود بر اساس ضرورت‌های علمی و نیازهای روز باشد و در این راستا 58 مقاله در قالب سخنرانی و 100 مقاله به صورت پوستر ارائه می‌شود.

مبین با بیان اینکه برای پیشگیری از سوختگی نیاز به هماهنگی بین بخشی، بین سازمان‌های مرتبط احساس می‌شود گفت: امسال برای نخستین بار از مسئولان سازمان‌های آتش نشانی، بهزیستی و اورژانس نیز در این همایش حضور دارند و حتی استانداری تهران نیز معاونت سلامت را برای ورود به مباحث سوختگی ایجاد کرده است.

مبین به آمار سوختگی در کشور اشاره کرد و گفت: سالانه 200 هزار مورد سوختگی سرپایی به مراکز درمانی کشور مراجعه می‌کنند و 15 هزار نفر در سال به دلیل سوختگی در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند که میانگین بین 25 تا 40 روز باید بستری شوند.

وی تصریح کرد: در همین راستا سالانه ۳ هزار نفر جان خود را بر اثر سوختگی از دست می‌دهند که باید گفت اغلب سوختگی‌ها به دلیل رعایت نکردن موارد ایمنی رخ می‌دهد.

این فوق تخصص سوختگی به آمار مراجعات بیماران سوختگی به بیمارستان شهید مطهری به عنوان قطب سوختگی کشور اشاره کرد و گفت: سالانه 15 هزار مراجعه سرپایی حاد سوختگی داریم که از این تعداد بین 1300 تا 1500 نفر بستری می‌شوند و 17.5 درصد بستری شدگان فوت می‌کنند.

مبین بیشترین مکانی که کودکان یا افراد دچار سوختگی می‌شوند را منازل، به ویژه آشپزخانه عنوان کرد و گفت: مایعات داغ 80 درصد علت سوختگی در کودکان است.

وی گفت: در حال حاضر 10 قطب سوختگی و 45 مرکز درمان سوختگی در کشور فعال است که در تهران فقط یک قطب سوختگی و دو مرکز چمران و یافت آباد برای ارائه خدمات سوختگی فعالیت می‌کنند.

وی هزینه درمان در بیمارستان شهید مطهری را به ازای هر بیمار سوختگی 2 میلیون و 400 هزار تومان عنوان کرد و گفت: این در حالی است که فقط 10 درصد این رقم از بیماران به طور مستقیم دریافت می‌شود.

مبین اذعان داشت: درمان سوختگی در بیمارستان‌های سوختگی به ازای هر درصد سوختگی بین 2 تا 4 میلیون تومان است و بیمار با 30 درصد سوختگی باید حداقل 60 میلیون تومان برای درمان هزینه کند.

دومین همایش ملی سوختگی 15 و 16 اسفند در سالن همایش‌های رازی برگزار می‌شود که پزشکان عمومی، جراحان، متخصصان عفونی و کودکان، طب اورژانس، بیهوشی، اطفال، پزشکی قانونی و جراحان پلاستیک می‌توانند در آن شرکت کنند و 10 امتیاز بازآموزی برای آن در نظر گرفته شده است

--------------------------------------

پایان

منبع : ایرنا + ایسنا + فارس تاریخ : ۱۳۹۱/۱۲/۹ تعداد بازدیدکنندگان : 46327

مطالب مرتبط

برچسب ها

ارسال نظر

عنوان
متن
 
آمار بازدیدها

بازدید امروز : 3185
بازدید دیروز : 3424
بازدید این ماه : 21858
بازدید امسال : 817341
بازدید کل : 37184414

نظرسنجی

سوالی برای نظر سنجی وجود ندارد
نظرات سایرین  |  آرشیو نظرسنجی

کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندس اردلانی می باشد.
طراحی سایت و بهینه سازی سایت هخامنش